Op deze pagina meerder externe artikelen met informatie over het maken van een vergelijking.
Hier alvast een mij aansprekende samenvatting:
WordPress-voordelen
- Zeer gebruiksvriendelijke interface
- Gebruiksvriendelijk, beginnersvriendelijk
- Veel beter geschikt voor bloggen
- Een zeer groot aantal thema's en plugins om uit te kiezen
- Enorme ondersteuning gemeenschap die u kan helpen in het proces
- Het heeft de neiging om goedkoper te zijn in termen van het hebben van een enorme gemeenschap te helpen met uw problemen vaak gratis (hoewel YouTube-video's, forums, blogs, enz.)
Joomla Voordelen
- Behoorlijk aantal uitbreidingen
- Community en forums beschikbaar
- Meertalige ondersteuning vanaf standaard
- Meer ingebouwde functies die geschikt zijn voor diegenen die complexere websites willen maken
- Geavanceerder gebruikersbeheer
- Meerdere sjablonen voor verschillende inhoud die mogelijk kan worden gebruikt
Diegenen die mij al wat langer volgen weten dat ik zowel Joomla als WordPress gebruik voor het maken van websites voor mijn klanten. Daarnaast doe ik dan nog wat met Magento en e-commerce, maar daar gaat het nu niet over. Welk systeem is er beter? WordPress of Joomla?
Ik schreef dit artikel overigens al een aantal jaren geleden. Inmiddels liggen de kaarten wat anders, dus daarom heb ik het artikel weer eens even helemaal geactualiseerd. Overigens blijft de basis ervan overeind; de conclusie is nauwelijks anders dan 3 jaar geleden.
Helaas is rest van het artikel niet te lezen (templatefout?).
De vraag ‘WordPress of Joomla‘ leidt altijd tot felle reacties bij voorstanders van één van beide oplossingen. Zelf heb ik dat nooit helemaal begrepen en in dit artikel ga ik in op de onderlinge verschillen. Ik vertel je onbevooroordeeld mijn eigen mening… Maar toch vermoed ik dat die mening in ieder geval leidt tot een enigszins objectieve vergelijking. Voor- en tegenstanders van beide systemen staan vaak fel tegenover elkaar. Ik heb een andere mening: of je nu Joomla of WordPress gebruikt, het gaat uiteindelijk om het resultaat. Het zijn tools om een goede website mee te bouwen en dat kan met beiden. En een tool is een tool, geen doel op zich. Maar goed, verschillen zijn er natuurlijk wel. Laten we eens kijken:
Helaas is rest van het artikel niet te lezen (templatefout?).
https://alejandrorioja.com/nl/joomla-vs-wordpress-vergelijking/
Joomla Vs. WordPress: algemene overeenkomsten en verschillen
De belangrijkste overeenkomst tussen Joomla en WordPress is dat ze beide open-source CMS'en zijn en ze zijn niet bedoeld om stand-alone software stukken.
Zowel Joomla en WordPress moeten worden geïnstalleerd op een webserver om te werken, en deze webserver moet worden geleverd door een derde bedrijf van uw keuze.
Dus in deze richting, beiden zouden vereisen dat u uw eigen web hosting zoeken en het CMS verbinden met de hosting om een functionele website te hebben.
Als het gaat om verschillen, een van hen is de manier waarop deze platforms begonnen. Joomla was altijd een CMS dat gericht was op portal-achtige websites te bedienen.
Aan de andere kant, WordPress begon als een blog-gericht platform.
Beiden zijn in staat om het creëren van elk type website tegenwoordig.
https://www.strato.nl/hosting/wordpress-hosting/joomla-vs-wordpress/
Joomla versus WordPress
Meer dan een kwart van alle websites op het internet is gemaakt met WordPress; daarmee is WordPress het meest populaire content management systeem (CMS) ooit. Toch is WordPress niet het enige content management systeem dat open source en dus gratis te gebruiken is. Een van de grootste concurrenten van WordPress is Joomla. Op deze pagina vergelijken we Joomla met WordPress, zodat je een beter beeld krijgt van de overeenkomsten en verschillen tussen beide systemen.
WordPress vs. Joomla; waarschijnlijk heb je van beide content management systemen wel eens gehoord. Wat je misschien niet weet, is dat ze allebei ooit onder een andere naam begonnen. Joomla werd in 2000 in het leven geroepen onder de naam Mambo, en WordPress begon drie jaar later als blogsoftware onder de naam b2/cafelog. Hoewel Joomla langer op de markt is, heeft WordPress het weten te presteren om het grootste marktaandeel te verkrijgen. Dat komt omdat WordPress uitblinkt in gebruiksgemak, terwijl Joomla zich in vergelijking met WordPress niet onderscheidend genoeg heeft weten te profileren. Toch zijn beide systemen succesvol te noemen en lijken ze dankzij de enorme achterban een gouden toekomst tegemoet te gaan.